HOSPITAL AMIC

L’Hospital Sant Joan de Déu va endegar l’any 2005 el programa Hospital Amic per pal·liar els efectes de l’hospitalització en els infants i fer el més positiva possible la seva estada i la de la seva família a l’Hospital.

“Tranquil·litzar, fer riure, confortar, acompanyar, alegrar, connectar, divulgar… aquests són els reptes de les activitats d’Hospital Amic. Un programa amb un gran objectiu: fer tan positiva com sigui possible l’experiència dels nens hospitalitzats. Et presentem algunes de les seves activitats.”

 • Pallassos d'hospital: la teràpia del somriure

  A l’hospital de dia, a les habitacions, a l’edifici de psiquiatria i, fins i tot, al quiròfan. Els Pallapupas són pertot arreu per fer que els beneficis del somriure arribin a cada petit pacient. Són autèntics professionals de la interpretació amb una formació sanitària especial.

 • Musicoteràpia i taller de cant: l'inexplicable poder de la música

  Les nostres musicoterapeutes de l’Associació Ressó porten els beneficis de la música a tots els pacients. Amb el seu carretó ple d’instruments musicals visiten les habitacions, organitzen concerts i converteixen els sons, els ritmes i les melodies en un bon complement per millorar l’estada a l’Hospital. El cant, per la seva part, té un efecte relaxant i canalitzador d’emocions en tots els pacients de salut mental. A més a més, gràcies a la formació acadèmica del seu professor, tenor professional, adquireixen una cultura musical que a molts pacients els ha permès descobrir una autèntica vocació.

 • Intervencions assistides amb gossos: l'equip que arriba allà on als humans ens és impossible

  La Bamba, la Laika, en Flash, en Boby, la Mel, la Dansa i l’estimada Cuca són, entre altres membres més de l’equip, els amics peluts dels nostres pacients. Fan somriure, emocionar, relaxar i moltes vegades sembla que entenen millor els petits que els adults. Estan ensinistrats per CTAC, una entitat amb més de 15 anys d’experiència. Amb els seus ensinistradors i els nostres professionals, els animals ajuden el pacient a enfrontar-se als nous reptes que comporta la malaltia.

 • Voluntaris: la impagable tasca de donar el teu temps

  Porten armilles de colors, regalen el seu immens altruisme i fan que l’Hospital sigui un lloc més hospitalari i encara més humà. Més de 600 voluntaris distreuen els nens amb dibuixos i jocs, els cuiden si els pares necessiten una mica de descans, acompanyen les famílies en els moments en què més els necessiten i, gràcies a un grup de 45 taxistes solidaris, també traslladen els pacients de famílies amb més dificultats fins a l’Hospital.

 • Artteràpia i taller de grafit: la creació artística allibera les emocions

  Sempre hi ha emocions que són difícils d’expressar amb paraules. Per això, els professionals dels tallers d’art intenten, a través de diferents disciplines artístiques, conèixer el món interior dels nens, ajudar-los a superar la situació difícil per la qual estan passant i intentar que puguin sortir-ne reforçats.

Més informació: Hospital Sant Joan de Déu

causa

DORSAL 000

Enguany, també es pot col·laborar amb l'Hospital Amic amb un DORSAL 000. Podeu fer les vostres donacions al número de compte: ES38 2100-3887-04-0200059713.

-dorsal_esplugues_2017_1